Slavlje odbojkaša Vojvodine (© OKS)
Slavlje odbojkaša Vojvodine (© OKS)

Dominacija se nastavlja: Vošina žetva – treći Superkup u nizu ide za Novi Sad

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.10.21. | 21:23

U Kraljevu 3:1 protiv Ribnice

Niko u Srbiji ne barata odbojkaškom loptom bolje od Vojvodine. Dvostruki osvajač duple krune nastavio je žetvu trofeja, pošto je odbranio i naslov najboljeg u Superkupu. Treći put uzastopno Novosađani su osvojili pehar kojim se otvara sezona, iako je ona zvanično počela minulog vikenda utakmicama prvog kola Superlige. Sastav Slobodana Boškana je preokretom protiv Ribnice slavio 3:1 i tako nagovestio šta ga zanima u nastavku takmičenja (19:25, 26:24, 25:21, 25:21).

Slavlje Voše dobija na značaju ako se zna da je ostvareno u Kraljevu, gde domaćinu nije pomogla ni izuzetno temperamentna publika. Na početku energična i euforična, na kraju ućutkana.

Izabrane vesti

Iako joj je malo trebalo da se navikne na ambijent i vrlo motivisanog domaćina, Vojvodina je na „suv“ kvalitet i na „mišiće“ najpre na razliku dobila drugi set i izjednači rezultat, da bi u preostala dva kontrolisala dešavanja na terenu i tako u sedmom susretu Superkupa Srbije osvojila ukupno četvrti naslov.

Najefikasniji akter utakmice bio je korektor Vojvodine Radoslav Parapunov, u napadu je predstavljao pokretačku snagu šampiona i meč završio sa 24 poena. Veliku pomoć imao je u liku primača servisa Lazara Bajdanića (deset), dok se u ključnim trenucima pojavio kao rešenje i Rafael Migel, pojačanje iz ruske Lokomotive iz Jekaterinburga (devet). U jednom trenutku Ribnica nije imala odgovarajuće rešenje za servis Andrije Vilmanovića, tehičar novosadskog tima upisao je tri asa.

Presudila je naša timska igra. Verovali smo da možemo bolje čak i u trenucima kad nismo bili dobri. Nadam se da će biti još kvalitetnih utkamica i divne atmosfere u svim halama u kojima budemo gostovali tokom sezone“, igrao je brk posle meča Slobodanu Boškanu, kome je pre početka susreta uručena nagrada za najboljeg trenera u konkurenciji seniora u prethodnoj sezoni, u izboru Udruženja trenera Srbije.

Ribnica jeste izgubila, iako je bolje otvorila borbu za Superkup, čak u pojedinim delovima drugog seta delovala kao tim sposoban da ugrozi Vošu, ali je pokazala da bi ove sezone mogla da zapreti favoritu i trku za titulu učini zanimljivijom nego prethodnih godina. Kod domaćina je najefikasniji bio povratnik Božidar Vučićević, inače nekada član Novosađana (16 poena), pratili su ga primač servisa Žarko Ubiparip (12) i kapiten Ivan Todorović (11).

Kvalitet Vojvodine je presudio. Naravno, posedujemo ga i mi, imali smo šanse za pobedu, nismo ih iskoristili. Drugi set je bio odlučujući. Gosti su zasluženo slavili, bili su bolji, međutim, duga je sezona, borićemo se u prvenstvu i u kupu“, rekao je Todorović, najavljujući da je kraljevačka ekipa spremna da izazove prvaka.




tagovi

Slobodan BoškanOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara